#intemittblod

Just nu är man i akut med att fler skall ge blod, då man saknar blod av blodgrupperna A, B och 0. Men får alla ge blod? Nej. Varför uppmuntrar man då att man skall ge blod, om alla inte får göra det?

Skall man behöva gå ut i strejk med att ge blod, för att få en lagändring på detta, då jag har fått nog om att vara det ”svarta lilla fåret” som skulle ”kunna” bära på hiv m.m som ingen annan människa kan göra då, eller? Såklart att man skall ge blod om man får göra det och vill, så man kan rädda liv. Men varför får inte jag göra det?

Jag får ge blod som man som har sex med män, om jag har levt i celibat i 12-månader. Vad är det för ett krav? Har en heterosexuell man/kvinna samma krav idag eller?

Tycker att vi verkligen inte har gått framåt i tänket om just hiv och att alla kan bli drabbade av detta fruktansvärda virus, som har tagit många liv, som vi nu kan hindra till att det utvecklas till AIDS och att man faktiskt kan leva med smittfri hiv idag.

Så sluta gärna upp med detta krav, om ni vill att andra skall ge blod och kunna rädda andra människors liv. Vi är också människor som alla andra. Nu är det nog! #intemittblod

/Fredrik

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

Fredrik

2 Comments

  1. På sätt och vis är det bra att det är höga krav om man ska ge blod, vissa krav är väldigt bra utifall det skulle vara nått eller om det skulle hända nått. Men tycker att homosexuella män ska få ge blod om dom vill, dom är bara människor dom också. Bara en fundering jag fick nu, hur är det med homosexuella kvinnor, får dom ge blod?

  2. Hej Tessan! Jadu, det är frågan. Tror inte dom har samma krav som oss män som har sex med män, att man måste vänta i 12-månader. /Fredrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *